animal care pet shopping bag Shopping Cart 0 Items - 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χρήσιμες συμβουλές

Διατροφή

Καλή διατροφή – υγιής ισορροπία

Το καλό ξεκίνημα με μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντικό! Ένα μεγάλο μέρος της μελλοντικής υγείας του κουταβιού βασίζεται στην περίοδο ανάπτυξης, και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να μη γίνονται διατροφικά λάθη κατά τη σημαντική αυτή περίοδο για το μέλλον του. Ο σκύλος ήταν ανέκαθεν σαρκοφάγο ζώο, και το σώμα του είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας – γι’ αυτό δεν μπορεί να τρέφεται όπως εμείς. Είναι βέβαιο πως η τροφή πρέπει να παρέχει ενέργεια, αλλά παράλληλα θα πρέπει να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κυττάρων του σώματος, αποτρέποντας ενδεχόμενα προβλήματα που αφορούν το πεπτικό σύστημα, τις αρθρώσεις και προβλήματα που συνδέονται με την ηλικία. Για να εκπληρώσει αυτούς τους 4 στόχους, η δίαιτα θα πρέπει να δημιουργηθεί με ακρίβεια. Πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα, ολιγοστοιχεία, βιταμίνες, λιπαρά, υδατάνθρακες – κάθε ομάδα θρεπτικών συστατικών συμβάλλει με τον τρόπο της. Οι ποσότητες θα πρέπει να είναι ακριβείς, ούτε υπερβολικές, ούτε πολύ λίγες, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους για κάθε σκύλο. Μία ποιοτική τροφή, που καλύπτει τις απαιτήσεις για υγιεινή διατροφή, περιέχει τουλάχιστον 50 διαφορετικά θρεπτικά συστατικά. Οι ανάγκες αυτές καθώς και η ποσότητα της τροφής ποικίλουν ανάλογα με την ράτσα, το μέγεθος του σκύλου και την ηλικία του. Για να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει την κατάλληλη τροφή για τον μικρό σας φίλο, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ομάδα του Animal- care. Υπάρχουν επίσης και κλινικές δίαιτες, οι οποίες βοηθούν το κατοικίδιο μας να καλύψει τις πιο ‘ιδιαίτερες’ ανάγκες του, όταν αυτό αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Οι καλές συνήθειες θα πρέπει να ξεκινούν από νωρίς, επειδή είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα αργότερα. Από την αρχή το κουτάβι σας θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα παίρνετε το μπώλ του ή θα αγγίζετε την τροφή του αν χρειάζεται. Σιγουρευτείτε ότι υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο ένα μπώλ με φρέσκο νερό, το οποίο ανανεώνεται τακτικά. Τέλος, μην ενδίδετε στον πειρασμό να του δώσετε απομεινάρια φαγητού ή λιχουδιές . Είναι εξίσου επιβλαβή για την ισορροπημένη δίαιτα του και θα το ενθαρρύνουν να σας ικετεύει όση ώρα θα είστε στο τραπέζι. Μια πλήρης τροφή είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του, και το μόνο πράγμα που προκαλεί στο σκύλο η ποικιλία στην τροφή είναι πεπτικά προβλήματα. Το σπιτικό φαγητό δεν είναι ιδανική λύση επειδή δεν καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του σκύλου όσον αφορά τη διατροφική ισορροπία και ως εκ τούτου θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Λιγότερο πρακτικές και πιο ακριβές, οι υγρές τροφές περιέχουν πάρα πολύ υγρασία και δεν ενθαρρύνουν το σκύλο να μασήσει. Οι κροκέτες αποτελούν την ιδανική λύση, συνδυάζοντας διατροφική ισορροπία, κορυφαία ποιότητα συστατικών και ευκολία στη χρήση.

Συμβουλές για τους κανόνες του γεύματος.

- Έως την ηλικία των 5 ή 6 μηνών τουλάχιστον, μοιράζετε την καθημερινή ποσότητα της τροφής σε 3 γεύματα.
- Πάντοτε ταΐζετε το κουτάβι σας στο ίδιο μέρος και αφού έχει τελειώσει το γεύμα της η υπόλοιπη οικογένεια προκειμένου να μάθει την ιεραρχία.
- Ο πίνακας μερίδων που βρίσκεται στις συσκευασίες της τροφής σας δίνει μια ιδέα για την ποσότητα που πρέπει να ταΐζετε το κουτάβι σας, αλλά αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την ηλικία του κουταβιού, προκειμένου να μην αυξάνεται το βάρος του πολύ γρήγορα. Η πρώιμη αύξηση του βάρους μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση στο νεαρό σκελετό, και να οδηγήσει σε ενδεχόμενη παχυσαρκία.
- Αν χρειάζεται να αλλάξετε τροφή, δώστε του τη νέα σταδιακά μέσα σε μία εβδομάδα περίπου ώστε το πεπτικό σύστημα του κουταβιού να μπορέσει να προσαρμοστεί εύκολα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να αναμείξετε τη νέα τροφή με την παλιά, αλλάζοντας σταδιακά τις αναλογίες έως ότου η αλλαγή να είναι πλήρης.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  09:30 - 13:00  και  17:30 - 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ :  09:30 - 13:00 και 17:00 - 20:00


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΥΜΗΣ, ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΑ
Κάθε 2η Κυριακή :  10:00 - 14:00

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΙΟΤΑΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  10:00 - 14:00  και  17:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ:  10:00 - 14:00
ΣΑΒΒΑΤΟ :  10:00 - 14:00

animal care payment methods