animal care pet shopping bag Shopping Cart 0 Items - 0,00 €

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Χρήσιμες συμβουλές

Συμβουλές καλλωπισμού

Καλές συνήθειες για καθημερινή υγιεινή.

Η καθαριότητα, η υγεία και η ομορφιά… πάνε μαζί! Χρειάζεται να προσέχετε την υγιεινή του σκύλου σας με απλά, καθημερινά μέτρα. Από τις άκρες των αυτιών του, έως την άκρη της ουράς του, κάντε τον σύντομο έλεγχο καθημερινή ρουτίνα για το κουτάβι σας, και αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε συμβουλές από ειδικούς περιποίησης η τον κτηνίατρο σας , η ομάδα του Animal-care είναι στη διάθεση σας!

Ένα τέλειο τρίχωμα χρειάζεται φροντίδα. Η φροντίδα ενός κοντού τριχώματος είναι απλή! Αλλά όταν το τρίχωμα φτάνει σε ένα συγκεκριμένο μήκος, η καθημερινή περιποίηση είναι αναγκαία προκειμένου το τρίχωμα να διατηρήσει όλη του τη λάμψη, αφαιρώντας απαλά τους κόμπους και τις νεκρές τρίχες. Οι περισσότεροι σκύλοι αλλάζουν το τρίχωμα τους δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη, παρόλο που υπάρχουν ορισμένες φυλές των οποίων το τρίχωμα μεγαλώνει όλο το χρόνο. Αν ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι, η αλλαγή του τριχώματος θα είναι πιο συχνή. Ωστόσο πάντα υπάρχει το ερώτημα ‘ποια βούρτσα είναι η καλύτερη για τον σκύλο σας’ ; Οι σκύλοι με κοντό τρίχωμα , τύπου Dalmatian χρειάζονται μαλακή βούρτσα με φυσικές τρίχες. Οι σκύλοι με πυκνό τρίχωμα, όπως τα Labrador μια χτένα με κοντά, αραιά δόντια. Σκύλοι με μακρύ ή μεσαίο τρίχωμα χρειάζονται μεγάλη χτένα (για ξεμπέρδεμα) και μέτρια χτένα. Σημαντικό είναι επίσης να μην χρησιμοποιείτε ποτέ σαμπουάν κατάλληλα για ανθρώπους ή προϊόντα gel, καθώς αυτά θα ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σας, επειδή τα δικά του επίπεδα pH είναι διαφορετικά από τα δικά μας.

Καθημερινή υγιεινή

 Μάθετε στο κουτάβι σας τον καλλωπισμό και το μπάνιο από πολύ μικρή ηλικία. Σιγουρευτείτε ότι τα δέχεται ως ευχάριστα γεγονότα, προκειμένου να συνεχίσει να τα απολαμβάνει και ως ενήλικας.

  • Νύχια και πατούσες

Αν ο σκύλος σας βγαίνει έξω συχνά, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τα νύχια του επειδή θα φθαρούν με φυσικό τρόπο. Τα κουτάβια, και ορισμένοι σκύλοι που περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι, μπορεί να έχουν πολύ μακριά νύχια που φτάνουν ως το πάτωμα, και τότε τα ακούτε να χτυπούν στο σκληρό δάπεδο. Αυτό αποτελεί σημάδι ότι πρέπει κάτι να κάνετε! Μπορείτε να αγοράσετε ειδικό νυχοκόπτη για σκύλους, ο οποίος είναι εύκολος στη χρήση. Σιγουρευτείτε ότι δεν τραυματίζετε το σκύλο κόβοντας τα νύχια πολύ κοντά, ειδικότερα στους σκύλους με σκούρα νύχια όπου είναι πιο δύσκολο να διακρίνετε το ευαίσθητο σημείο στο νύχι. Μην τα κόβετε όταν το κουτάβι σας είναι πολύ μικρό, επειδή τα νύχια θα είναι πολύ μαλακά. Στα κτηνιατρεία μας μπορείτε να μάθετε τον σωστό τρόπο ή ακόμη καλύτερα να το κάνουμε εμείς για εσάς!

  • Μάτια

Τα μάτια δε θα πρέπει να δακρύζουν. Μπορείτε να τα πλένετε με ένα ήπιο υγρό αν χρειάζεται.

  • Αυτιά

Είναι σημαντικό να περνά ο αέρας μέσα στον ακουστικό πόρο, ειδικά στα εύκαμπτα αυτιά. Υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές λοσιόν καθαρισμού που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα μας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες!

  • Πατούσες

Ιδιαίτερα μετά τον περίπατο ελέγχετε αν υπάρχουν τραυματισμοί ή αγκάθια στις πατούσες, και ενυδατώστε με βαζελίνη αν είναι απαραίτητο.

  • Στοματική υγιεινή – δόντια

Μαζί με την εμφάνιση των δοντιών έρχεται και η οδοντική πέτρα. Προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη της πέτρας και τα προβλήματα της στοματικής υγιεινής, θα πρέπει σε καθημερινή βάση να φροντίζετε για την καλή στοματική υγιεινή. Η καλύτερη λύση είναι το βούρτσισμα, αλλά αυτό απαιτεί επιδεξιότητα και επιμονή. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε μια τροφή με ειδικά προσαρμοσμένες κροκέτες όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος που θα παρέχουν μηχανικό βούρτσισμα στα δόντια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι σκύλοι μικρότερων φυλών καθώς παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους.

 Πηγή : Royal Canin

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  09:30 - 13:00  και  17:30 - 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ :  09:30 - 13:00 και 17:00 - 20:00


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΥΜΗΣ, ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΑ
Κάθε 2η Κυριακή :  10:00 - 14:00

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΙΟΤΑΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  10:00 - 14:00  και  17:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ:  10:00 - 14:00
ΣΑΒΒΑΤΟ :  10:00 - 14:00

animal care payment methods